Slik gjør du
Panna cotta med lime
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå en timinutters tid for å trekke smak. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken. Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur. Tilsett limesaft og finrevet limeskall (kun det ytterste grønne skallet). Fyll panna cottaen over i fire passende glass. La puddingen stå i kjøleskapet til den har «satt seg», ca. 4–6 timer.
Server for eksempel panna cottaen toppet med friske bær, oppskåret frukt, bær- eller fruktsaus.
Bringebærtopping
Mos 1/3 av bærene sammen med et par tre teskjeer sukker, og bland det sammen med resten av bærene.
Pasjonsfruktsaus
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann.
Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen før servering.
Hvis sausen virker veldig tynn kan du jevne den med litt maisenna. Blir sausen tykk kan den tynnes ut med en skvett vann eller appelsinsaft.
Tips
Panna cotta kan også lages med yoghurt eller tjukkmelk, med eller uten lime.
- Oppskrift: Rørospudding med multer og krokan