Paiblomst med spinat og fetaost

Tynne ark av filodeig lager bunnen og kantene i paien med spinat og fetaost. Mats Paulsen serverer paien med salat med sennepsdressing.

Foto: Elin Aandal-Herseth / NRK

Paiblomst med spinat og fetaost

Lett å lage og det blir ikke mye oppvask heller. Mats Paulsen serverer pai med spinat og fetaost. Paideigen er ferdige filoark som er smurt med olivenolje mellom hvert lag.

Slik gjør du

Rist pinjekjerner i en tørr panne.

Hell egg i en bolle og tilsett smuldret fetaost og revet gruyère. Tilsett pepper, oregano, muskat, revet sitronskall og de ristede pinjekjernene. Rør godt.

Stek spinat i smør, litt etter litt og hell den i eggeblandingen.

Legg filodeigen lagvis på bakepapir med olivenolje mellom hvert lag.
Plasser i en stekepanne med «høye vegger» og hell over eggeblandingen. Brett igjen og stek i ovnen i 20 min. på 200 °C.

Serveres med en frisk salat.

Tips

Sennepsdressing til salaten: Sennep olivenolje, eddik, sitronsaft og pepper.

Se også: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj