Slik gjør du
Mørdeig
Smuldre sammen smøret med mel, melis og salt. Tilsett egget og samle deigen hurtig, den skal ikke eltes. La deigen hvile en times tid i kjøleskapet.
Fyll
Kok søtpotetene med skall i cirka 45 minutter til de er helt møre. Avkjøl under kaldt rennende vann og skrell.
Skjær dem i grove biter og ha dem i en bolle sammen med smøret.
Mos poteter og smør med en mikser til blandingen er glatt. Ha i de øvrige ingrediensene og pisk til alt er godt blandet.
Søtpotetpai
Kjevle ut mørdeigen og ha den i en paiform. Press kantene sammen så den får en fint utseende. Ha i fyllet og bak i ovnen på 180 grader i 50–60 minutter. Fyllet skal ha satt seg, men fremdeles «disse» litt.
Avkjøl paien helt før servering og pynt den med pisket krem.
Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat: Soul food»/DR