Sweet potato pie

Server søtpotetpaien med en god klatt krem.

Foto: DR

Søtpotet­pai

Det er mange som elsker pommes frites av søtpoteter, men de egner seg også godt til søt mat. I denne paien kommer søtpoteten helt til sin rett, konsistensen blir saftig og lekker, og den søtlige smaken passer godt til krydderne.

Slik gjør du

Mørdeig

Smuldre sammen smøret med mel, melis og salt. Tilsett egget og samle deigen hurtig, den skal ikke eltes. La deigen hvile en times tid i kjøleskapet.

Fyll

Kok søtpotetene med skall i cirka 45 minutter til de er helt møre. Avkjøl under kaldt rennende vann og skrell.
Skjær dem i grove biter og ha dem i en bolle sammen med smøret.

Mos poteter og smør med en mikser til blandingen er glatt. Ha i de øvrige ingrediensene og pisk til alt er godt blandet.

Søtpotetpai

Kjevle ut mørdeigen og ha den i en paiform. Press kantene sammen så den får en fint utseende. Ha i fyllet og bak i ovnen på 180 grader i 50–60 minutter. Fyllet skal ha satt seg, men fremdeles «disse» litt.

Avkjøl paien helt før servering og pynt den med pisket krem.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat: Soul food»/DR