Deilig restepai

Ta deg en liten rydderunde i kjøleskapet og lag restepai. Denne paien fungerer veldig fint med rester av grønnsaker, pålegg, middagsrester og egg. Det sier Heidi Netland Berge i Matgledekorpset.

Slik gjør du

Bruk gjerne hvetemel, men du kan også blande inn andre typer mel.

Kutt smøret i terninger og smuldre sammen med melet. Kna det raskt sammen til en glatt og smidig deig.

La deigen hvile en time i kjøleskapet før den kjevles ut og legges i en terteform.

Prikk deigen med gaffel og stek den i 10–15 minutter på 220 grader.

Fyllet

Kutt opp det du finner i kjøleskapet. Det kan være grønnsaker, løk, middag- eller påleggsrester eller krydder etter smak.

Bland sammen alt og legg over deigen.

Visp sammen fløtemelk og egg, ha over fyllet. Osten legge på toppen.

Stek ferdig på 150 grader i 20 minutter.

Tips

Server gjerne i matboksen med salat til.

Kilde: Heidi Netland Berge