Hopp til innhold

Restefest

Å bruke opp det du har av grønnsaker, brød og middagsrester er god økonomi, og det gjør så godt for samvittigheten. Sjekk ut tipsene til hvordan du bruker rester av kjøtt og grønnsaker, tørt brød og brune bananer.

Restemat

En forundringspakke

Rydd i kjøleskapet og ta fram det du har av grønnsaks-, kjøtt- og fiskerester. Pakk alt inn i en digg matpakke som du varmer på grill eller i en stekepanne.

Gi brødrestene nytt liv

Det gamle og tørre brødet får nytt liv sammen med rester av pålegg og bacon i en god omelett.

I klassikeren Key lime pai kan du bruke tørt brød og restene fra kjekspakken til paibunnen. Perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.

Eller du kan lage sprø topping og brødkrutonger som er perfekte til supper, salater eller som snacks.

Middagsrestene

Finn fram kylling- og grønnsakrestene fra middagen i går og sett sammen en sprø kyllingsalat med asiatisk preg.

Bruk det du har av lakserester, enten den er kokt, røykt, gravet eller raket. I denne resteformen er det poteter, egg og ost sammen med laksen.

De gamle osteskorpene

Ikke kast osten! Alle de gamle osteskorpene du har liggende kan bli skikkelig snadder. Lag krukkeost eller potkäse – en dansk/tysk delikatesse som er veldig enkel å lage.

Snacks

Tallet på lomper i pakken svarer nesten aldri til hvor mange du trenger. Det er like greit, for da kan man lage lompechips av resten.

– Dette er ikke akkurat hverdagsmat, men fy så godt, sier restematekspert Christer Rødseth. Her får du brukt opp melk, som er gått ut på dato, og brune, overmodne bananer.