Slik gjør du
Marinering
Mariner kyllingfiletene i limesaft og chili i en cirka time.
Rist alle krydderne i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Rist mandlene. Mal krydderne og mandlene til en karri. Du kan også bruke en morter. Hvis du vil gjøre det enklere, kan du også bruke en ferdig indisk karriblanding. Bland med yoghurten.
Mariner kyllingen videre i yoghurtblandingen i minst 2–3 timer, gjerne lenger.
Butter chicken
Varm olje i en dyp stekepanne. Skjær løken i skiver. Stek løken gyllen. Ha i finhakket hvitløk og revet ingefær. Stek videre i ett minutt.
Ta kyllingen ut av marinaden og la den dryppe litt av. Stek kyllingen på pannen til den får fin farge. Det blir litt søl når yoghurten renner av kyllingbitene, men det er helt i orden.
Ha tomater, restene av yoghurtmarinaden, den stekte løken og kyllingen i gryten. Fortsett med hønsebuljong, kan hende du ikke trenger hele mengden. Tilsett spisskummen, gurkemeie og ha oppi noen laurbærblad. Legg lokket halvt på. La det småkoke til sausen er redusert til passe konsistens. Smak til. Retten skal kanskje ha litt mer salt og en anelse sukker.
Smelt smøret i en gryte for seg, hell det over kyllingen og bland sammen. Pynt med frisk koriander og resten av mandlene. Rund eventuelt av med litt kremfløte.
Serveres med nan og ris.
Tips
Du trenger ikke lage din egen karri – du kan bruke ferdig indisk currypaste eller karripulver.