Råbiff av hest I mange kulturer ser man på hestekjøtt som noe som er godt og gjør godt, siden kjøttet har høyt proteininnhold. Som råbiff eller tartar er det smakfullt og godt, men naturligvis kan denne retten lages på storfekjøtt i stedet. Velg et stykke av fileten eller låret.
Rørt tartar med ekte kaviar Dette er mat til den store festen. James Price bruker ekte kaviar til rørt tartar. Heldigvis har han forslag til litt rimeligere rogn også.
Slik tilbereder du tartar Tartar er kjøtt som serveres rått. Både okse, lam og annet kjøtt kan brukes, men det er forskjell på hvordan du behandler kjøttypene. Her får du råd på veien. Av Lise Andreassen Hagir
Lammetartar Middelhav-style Tartar er rått kjøtt. Rått kjøtt av lam må vi være enda mer forsiktige med enn rått kjøtt av storfe. Men gjør du det på rette måten, får du en lekker smårett med lam, fetaostkrem, paprika, oliven og sagogryn med tomat.
Lammetartar med smørbukk Enkel forrett eller mellommåltid laget av lammekjøtt, urter og yoghurt. Oppskriften er fra TV-serien Frå jord til bord og kokken Filip Langhoff.
Biff tartar Dette er rått godt! Det beste oksekjøttet skal finhakkes og tilsettes skarpe smaker som sennep, kapers, sylteagurk og rå løk. Dessuten en rå eggeplomme og syltede rødbeter.
Prices tartar hotdog Når pølsen består av rått oksekjøtt blandet til en rørt tartar og pølsebrødet er en uthult bit av et helt brød, så er det helt sikkert at dette ikke er et vanlig pølsemåltid fra bensinstasjonen. I tv-serien Munter mat lages det hotdog som ikke bare er LITT utenom det vanlige.
Tartar av moskus med kreklinger og nepepuré Tartar av moskusokse er en grønlandsk spesialitet. Claus Meyer gir oss oppskrifter fra Grønland i Smaken av Danmark.