Laster innhold, vennligst vent..
Prices tartar hot dog

Pølsebrødet er skåret ut av et helt brød. Pølsen er en rørt tartar, og i stedet for ketsjup og sennep bruker brødrene Price sellerimajones og soppketsjup.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Prices tartar hotdog

Når pølsen består av rått oksekjøtt blandet til en rørt tartar og pølsebrødet er en uthult bit av et helt brød, så er det helt sikkert at dette ikke er et vanlig pølsemåltid fra bensinstasjonen. I tv-serien Munter mat lages det hotdog som ikke bare er LITT utenom det vanlige.

Slik gjør du

Rørt tartar

Tartaren røres som en klassisk fransk tartar. Hakk eller skrap kjøttet, og rør det godt sammen med resten av ingrediensene.

Tartar hotdog

Kjøttet deles i fire porsjoner, rulles i plastfolie til en pølse og legges i kjøleskapet.

Brødet skjæres i avlange biter som skjæres til som et slags pølsebrød. De pensles med smeltet smør og stekes gylne og sprø i varm ovn.

Sellerimajones

Skjær renset sellerirot i terninger, og bland dem med olje i en liten gryte. Varm opp og la det småkoke på svak varme i omtrent 30 minutter. Sellerien skal ikke få farge. Sil fra sellerien, det er oljen som skal brukes. Kast restene av sellerien.

La oljen avkjøles og bruk den i majonesen.

Pisk eggeplomme, sennep, eddik, salt og pepper sammen. Ha så i oljen, litt etter litt til passe konsistens. Smak til med finhakket løpstikke.

Soppketsjup

Finhakk soppen og stek i olje sammen med finhakket sjalottløk til alt er mørt. Ha i tomatpuré, eddik, sukker, chili og litt vann. La blandingen koke sammen. Smak til og avkjøl.

Friterte sjalottløkringer

Skjær sjalottløk i ringer på omtrent fem millimeter. Ha dem i litt melk. Vend dem i mel tilsatt litt salt. Rist av melet som ikke henger på. Friter ringene i olje til de er sprø.

Endelig kan hot hotdogen settes sammen. En pølse av tartar i hvert brød, så en stripe sellerimajones, en stripe soppketsjup og fritert løk på toppen.

Grønn pynt etter smak!

Tips

Prices tartar hot dog

Ferdig tartar hotdog med løkringene på toppen.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Dette er ikke første gang det lages rørt tartar i Munter mat.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR