Slik gjør du
Rørt tartar
Tartaren røres som en klassisk fransk tartar. Hakk eller skrap kjøttet, og rør det godt sammen med resten av ingrediensene.
Tartar hotdog
Kjøttet deles i fire porsjoner, rulles i plastfolie til en pølse og legges i kjøleskapet.
Brødet skjæres i avlange biter som skjæres til som et slags pølsebrød. De pensles med smeltet smør og stekes gylne og sprø i varm ovn.
Sellerimajones
Skjær renset sellerirot i terninger, og bland dem med olje i en liten gryte. Varm opp og la det småkoke på svak varme i omtrent 30 minutter. Sellerien skal ikke få farge. Sil fra sellerien, det er oljen som skal brukes. Kast restene av sellerien.
La oljen avkjøles og bruk den i majonesen.
Pisk eggeplomme, sennep, eddik, salt og pepper sammen. Ha så i oljen, litt etter litt til passe konsistens. Smak til med finhakket løpstikke.
Soppketsjup
Finhakk soppen og stek i olje sammen med finhakket sjalottløk til alt er mørt. Ha i tomatpuré, eddik, sukker, chili og litt vann. La blandingen koke sammen. Smak til og avkjøl.
Friterte sjalottløkringer
Skjær sjalottløk i ringer på omtrent fem millimeter. Ha dem i litt melk. Vend dem i mel tilsatt litt salt. Rist av melet som ikke henger på. Friter ringene i olje til de er sprø.
Endelig kan hot hotdogen settes sammen. En pølse av tartar i hvert brød, så en stripe sellerimajones, en stripe soppketsjup og fritert løk på toppen.
Grønn pynt etter smak!
Tips
Dette er ikke første gang det lages rørt tartar i Munter mat.
- Oppskrift: Rørt tartar
- Vær ekstra oppmerksom når du lager mat med rått kjøtt: