Moskustartar

Moskustartaren serveres med friske kreklinger og en mos av neper.

Foto: Tellus Works Television AS

Tartar av moskus med kreklinger og nepepuré

Tartar av moskusokse er en grønlandsk spesialitet. Claus Meyer gir oss oppskrifter fra Grønland i Smaken av Danmark.

Slik gjør du

Kjøttet kjøres gjennom en kjøttkvern og blandes med salt, pepper, krekling og terninger fra en rå nepe.

Kjøttfarsen deles inn i seks like deler og formes til tynne firkanter.

Brødskivene dryppes med rapsolje, drysses med grovt salt og stekes gylne i ovnen ved 170 °C i 5-6 minutter.

Server kjøttet med nepepuré, grovt salt, brønnkarse og sprøtt brød.

Nepepuré

Nepene skrelles og kuttes i grove terninger. Legg terningene i en kjele og hell på vann til de så vidt dekkes.

Kok nepene til de er helt møre og hell vannet av. La dem dampe av i to minutter i kjelen uten lokk.

Ha nepene i en blender og bland dem med smør, sitronsaft og revet sitronskall, salt og pepper til en smidig puré.

Tips

Vær ekstra oppmerksom når du lager mat med rått kjøtt: Slik tilbereder du tartar

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer