Råbiff av hest

Finhakket hestekjøtt formet som biffer og servert rå. Du kan også bruke andre typer kjøtt, som okse og kalv.

Foto: SVT

Råbiff av hest

I mange kulturer ser man på hestekjøtt som noe som er godt og gjør godt, siden kjøttet har høyt proteininnhold. Som råbiff eller tartar er det smakfullt og godt, men naturligvis kan denne retten lages på storfekjøtt i stedet. Velg et stykke av fileten eller låret.

Slik gjør du

Skrap fileten forsiktig med en skarp kniv langs med fileten i samme retning som senene. Det siste kan du hakke så fint som mulig. Du kan også be om at kjøttet blir malt i butikken, eller male det selv på en kjøttkvern.

Hakk løk og kapers og bland inn i farsen. Smak til med salt og pepper. Legg farsen i kjøleskapet og forbered tilbehøret.

Brun smøret i en liten gryte til det har blitt mørkere og har en nøttaktig lukt. Sett det til side.

Skjær brød i tynne skiver, pensle med litt olje og stek i ovnen på lav varme til de er sprø.

Form kjøttfarsen til biffer. Legg biffene på en seng av salat. Drypp over brunt smør. Drypp litt olivenolje på salaten. Strø over epleterninger, ristede og hakkede hasselnøtter og flaksalt. Pynt med spiselige blomster og reddikskiver.

Kilde: Johanna Westman i TV-serien «Himmelsk mat»/SVT