Bakt: Poteta kan kokast, steikast og bakast til middagen. Halve bakte poteter med løk og ost blir kalla jacket potatoes. Innertiar hos både små og vaksne.
Suppe: Server høsten sine gullklumpar som flytande, kremet og smakfull varme for ganen. Med «rett» krydder, kraft og grønt er dette ein silkemjuk smaksfest.
Mos: Meir næring og meir smak. Bland inn pastinakk og nøtter og mosen blir ekstra fin og god. Går også an å blande i til dømes sellerirot og kvitløk om du ønskjer det.
Pai: Lise Finckenhagen lagar små trekanta paiar av potetene. Fyll med poteter, chili, krydder og karripasta gjer dei perfekte både som nistepakke og turmat.
Vaflar: By på nasjonalromantisk fingermat. Her er oppskrifta på perfekte potetvaflar med tre forslag til passande topping. Festvaflar.
Brød: Flate brød fylt med indiske smakar og urter. Dette er saftige og smakfulle brød som er perfekte til middagen.
Kake: Vi kjem ikkje utanom potetkaka. Hent fram denne klassikaren, og la gjestene ete medan dei er varme.
Salat: Potetsalatar finst i tallause variantar. Her blandar vi inn ulike urter, soltørka tomatar, raudløk og ost. Genialt til grillmat eller vanleg middag.
Og bli gjerne med inn i potet-universet vårt for fleire rettar med potet.