Tina Nordström

Tina Nordström besøker venner og lager tradisjonell julemat i sitt eget vinterparadis i Härjedalen.

Foto: TV4

Krydret daddelbrød med geitost og multer

I første episode av Tinas julemat serverer hun krydret daddelbrød med vispet geitost og multer.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Daddelbrød

Forvarm ovnen til 175 grader. Ta ut steinen fra daddlene og bland dem sammen med vann og whisky / konjakk til en jevn masse.

Visp sammen smør, brunt sukker og krydder. Visp deretter i eggene ett om gangen.

Vend inn melet, bakepulveret og daddelmassen. Visp sammen til en røre.

Smør en ringkakeform eller en vanlig brødform. Hell i røren og sett det hele i ovnen på nederste hylle. Stek i ca 50 minutter.

Vispet geitost

Fjern skallet av osten og smelt. Ta deretter i melk og fløte, det er viktig at det ikke koker, bare smelter forsiktig.

La blandingen kjøles av og visp den deretter med håndmikser til den blir en lun kremost.

Multer

Bland de frosne multebærene og multesyltetøyet i en bolle.

Smak til med finhakket rosmarin og sitronsaft.

Smør til slutt geitosten på daddelbrødet og legg multene på topp.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas julekjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/NordicWorld TV