Laster innhold, vennligst vent..
Finnbiff

Sopp og reinskav med timian, einebær og tyttebær

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Reinskavgryte

Finnbiff er en klassiker som er rask og enkel og lage. Denne varianten er krydret med timian og einebær som passer godt til vilt. Litt rødvin og ripsgele gir også fin smak til sausen.

Slik gjør du

Rens og del løken i smale båter, fres den gyllen og myk i en blanding av smør og olje og ha den over i en gryte. Del opp soppen i passende biter og stek med høy varme i samme stekepannen, krydre med salt og pepper. Fres baconet lett i stekepannen og ha over i gryta.

Til slutt steker du kjøttet raskt med høy varme. Det skal stekes frossent eller halvtint. Stek i flere omganger slik at pannen ikke avkjøles og kjøttet begynner å koke. Krydre med salt, pepper, timian og einebær. Ha alt kjøttet over i gryta. Kok ut pannen med viltkraft eller rødvin og hell det over i gryta sammen med fløte. Gi alt et oppkok og la det putre i cirka 10 minutter. Rør inn crème fraîche og ripsgele og la gryta syde noen minutter til. Juster smaken med salt og pepper.

Dryss til slutt over hakkede urter, litt tyttebær og revet brunost.

Kilde: Lise Finckenhagen