Høsttallerken

Høsttallerken med reinsdyrfilet, selleripuré, sopp, rosenkål og rørte tyttebær.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Høsttallerken med reinsdyrfilet og sopp

Når vi kan høste bær og sopp, rosenkålen er moden og reinen slaktes, da kan det feires med en høsttallerken fra Formiddagskokkene i NRK Trøndelag.

Slik gjør du

Reinsdyrfilet

Del fileten i to og pakk skinken rundt filetene. Krydres med salt og pepper og brunes raskt i panne. Sett filetene inn i ovnen som er forvarmet til 200 grader i ca. 5-6 minutter. Ta ut filetene og la dem hvile et par minutter før de skjæres i pene skiver.

Selleripuré

Rotsellerien renses og kuttes i passe biter. Kokes møre i vann og damptørres. Has i en hurtigmikser sammen med fløte, rømme og smør. Alt sammen kjøres til en fin krem. Smakes til med salt og pepper.

Ristet sopp og rosenkål

Kantarellene grovkuttes, rosenkålen deles i to og løken finkuttes.
Alt sammen stekes i smør i en stekepanne. Smakes til med salt og pepper.

Servering

Anrett kantarellene og rosenkålen midt på tallerken. Dander fileten på grønnsakene og selleripuréen ved siden av.
Kan godt serveres sammen med en nydelig rødvinsaus og ovnsbakte småpoteter.
Nyrørte tyttebær er ikke å forakte heller.

Kilde: Formiddagskokkene i NRK Trøndelag