Slik gjør du
Reinsdyrfilet
Del fileten i to og pakk skinken rundt filetene. Krydres med salt og pepper og brunes raskt i panne. Sett filetene inn i ovnen som er forvarmet til 200 grader i ca. 5-6 minutter. Ta ut filetene og la dem hvile et par minutter før de skjæres i pene skiver.
Selleripuré
Rotsellerien renses og kuttes i passe biter. Kokes møre i vann og damptørres. Has i en hurtigmikser sammen med fløte, rømme og smør. Alt sammen kjøres til en fin krem. Smakes til med salt og pepper.
Ristet sopp og rosenkål
Kantarellene grovkuttes, rosenkålen deles i to og løken finkuttes.
Alt sammen stekes i smør i en stekepanne. Smakes til med salt og pepper.
Servering
Anrett kantarellene og rosenkålen midt på tallerken. Dander fileten på grønnsakene og selleripuréen ved siden av.
Kan godt serveres sammen med en nydelig rødvinsaus og ovnsbakte småpoteter.
Nyrørte tyttebær er ikke å forakte heller.