Dette er Ida Gran-Jansens julefavoritt. Hun deltar i TV-programmet «24-stjerners julekalender» som dommer i en lussekatt-konkurranse, men foretrekker altså karameller.
Enkel plommepai der syrlige plommer får et sprøtt karamell-lokk og krydres med kanel og ingefær.
Etter en tung julemiddag passer det godt med litt hjemmelaget is. Iskaken garneres med friske mandariner, pepperkakesmuler og raust med karamell.
Skikkelig knask med popkorn blandet med karamell, sjokolade og marshmallows.
Disse populære kakene kalles «Millionaires Shortbread» og minner om sjokoladen «Twix». Millionærkjeks består av en sprø kakebunn, fyldig salt karamell og et tynt lag sjokolade på toppen. Perfekt å ha med på tur.
Sprø popkorn med karamell tilsatt salt gir en herlig søt-salt opplevelse. Det er superenkelt å lage, du må bare være litt nøye når du lager karamellen. Så er det bare å krype opp i sofakroken.
Når eplene blir stekt i smør og karamellsaus må det jo bli godt. Med et sprøtt lokk som smaker av ingefær og kanel er desserten fullkommen. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Lise Finckenhagen elsker bakkels med salt karamell og sjokoladekrem. Ikke bare er det fort gjort, hvis du ikke har tid til heving, i tillegg smaker det utrolig godt.
I Skottland kalles myk karamell for tablets. Carole Inglis viser Tobias Hamann-Pedersen hvordan hun lager tablets etter en gammel familieoppskrift som inneholder whisky. Karamellene smelter i munnen!