Fudge Dette er Ida Gran-Jansens julefavoritt. Hun deltar i TV-programmet «24-stjerners julekalender» som dommer i en lussekatt-konkurranse, men foretrekker altså karameller.
Karamellisert plommepai Enkel plommepai der syrlige plommer får et sprøtt karamell-lokk og krydres med kanel og ingefær.
Iskake med smørkaramell og mandariner Etter en tung julemiddag passer det godt med litt hjemmelaget is. Iskaken garneres med friske mandariner, pepperkakesmuler og raust med karamell.
Millionærkjeks Disse populære kakene kalles «Millionaires Shortbread» og minner om sjokoladen «Twix». Millionærkjeks består av en sprø kakebunn, fyldig salt karamell og et tynt lag sjokolade på toppen. Perfekt å ha med på tur.
Popkorn med salt karamell Sprø popkorn med karamell tilsatt salt gir en herlig søt-salt opplevelse. Det er superenkelt å lage, du må bare være litt nøye når du lager karamellen. Så er det bare å krype opp i sofakroken.
Eple og karamellform med mandeltopping Når eplene blir stekt i smør og karamellsaus må det jo bli godt. Med et sprøtt lokk som smaker av ingefær og kanel er desserten fullkommen. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Vannbakkels med karamell og sjokolade Lise Finckenhagen elsker bakkels med salt karamell og sjokoladekrem. Ikke bare er det fort gjort, hvis du ikke har tid til heving, i tillegg smaker det utrolig godt.
Myke karameller – Tablets from Skye I Skottland kalles myk karamell for tablets. Carole Inglis viser Tobias Hamann-Pedersen hvordan hun lager tablets etter en gammel familieoppskrift som inneholder whisky. Karamellene smelter i munnen!
Sukkerkringler Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
Marsipan, marsipan og marsipan Lise Finckenhagen lager tre sorter marsipan. Den helt enkle, den med pekannøtter og den uten sukker og melis.
Marsipanegg til påske Ingen påske uten marsipanegg. Disse lager du av marsipan, myk nougat, appelsinskall, pistasjnøtter og sjokolade. Oppskriften er fra konditor Mette Blomsterberg.
Bønner, linser og kikerter inntar norske kjøkken Bønner, linser og kikerter er sunt, godt og veldig billig. Nordmenn har virkelig åpnet øynene – og munnen – for denne belgfrukten. De siste årene har salget økt kraftig, og vi byr på de gode rettene. Av Ingvill Bjorland