Slik gjør du
Potetsuppe
Skrell potetene og rotgrønnsakene og skjær alt i terninger. Fres grønnsakene sammen med timian og smør. Tilsett vin og litt senere buljong og 2/3 av kremfløten. Kok til alle grønnsakene er møre.
Tilsett resten av fløten, la det koke noen minutter og kjør så suppen med en stavmikser til den blir helt jevn.
Lag litt mer luksus ved å sile suppen gjennom finmasket sil. Serveres med kamskjell og savoykål.
Kamskjell
Ta bort den lille muskelen som sitter på siden av hvert kamskjell og legg den til side. Hakk de små musklene veldig smått sammen med en eller to hele kamskjell. Ha to hele kamskjell til hver person, som ikke skal finhakkes.
Smelt smøret i en panne og legg i det finhakkede kamskjellkjøttet. Stek på middels høy varme mens du rører til kamskjellkjøttet er gyllenbrunt. Ta kjøttet ut av smøret og legg det på kjøkkenpapir for å renne av seg.
Stek de hele kamskjellene i samme smør til de blir gylne. Salt lett med flaksalt.
Stek savoykålen i samme smør som kamskjellene til de blir sprø. Ha på litt salt. Skjær reddikene i tynne skiver.