Grønne asparges med kamskjell

Grønne asparges med stekte kamskjell, sprø tapiokachips, avrugakaviar, reddiker og erteskudd.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Grønne asparges med kamskjell

Asparges med stekte kamskjell, majones og kaviar. Dette kaller vi luksus med lekre råvarer. Lars Erik Vesterdal lager majonesen i norgesglass og steker kamskjellene i brunt smør.

Slik gjør du

Asparges

Rens aspargesen og kutt dem slik at de blir like lange. Kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter. Avkjøl aspargesen i isvann. Tørk dem godt, og tilsett litt olivenolje og finkuttet løk.

Majones

Bland egg, eggeplomme, eddik, hvitløk og litt salt i et norgesglass. Tøm oljen på toppen og sett stavmikseren i bunnen. Kjør opp dette på maks hastighet ved å dra stavmikseren opp gjennom oljen. Blir den for tykk kan du tilsette noen dråper vann og litt sitronsaft. Bland inn kaviaren til slutt.

Kamskjell

Del kamskjellene i 3 skiver og stek de raskt på en side i brunet smør. Ha på noen dråper sitron til slutt.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1