Slik gjør du
For å få saften ut av rabarbraen trengs en saftsentrifuge. Kjør den ene rabarbrastilken gjennom sentrifugen uten å ta av skallet. Kok opp saften i en liten gryte og sil den etter den har kokt opp. Kok opp rabarbrasaften på ny og miks inn ca. 100 g smør som du først skjærer i små biter. Bruk en stavmikser eller blender. Det er viktig at saften er kokvarm.
Skjær til den hvite delen av purren og kok den i lettsaltet vann med en god klatt smør i. Vannet skal bare småkoke. Sett lokk på gryten.
Varm opp stekepannen og stek kamskjellene raskt på begge sider med en klatt smør. Ha på salt og pepper etter smak.
Varm ramsløken forsiktig opp i smøret som er igjen etter kamskjellene.
Servering
Skjær lange, tynne strimler av den andre rabarbrastilken. Disse formes som ringer og plasseres rundt kamskjellene. Pynt gjerne med litt dill eller vårens første skvallerkål.
Tips
Høsting av viltvoksende ramsløk, særlig i bynære strøk, har ført til at ramsløken ble rødlistet med status "nær truet" i 2021.
Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT