Slik gjør du
Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i fire jevne stykker.
Skjær selleri og poteter i biter. Ha bitene i en kasserolle og tilsett vann. Kok grønnsakene møre, hell av vannet og damp dem tørre. Mos dem godt og rør inn crème fraîche og smør. Smak til selleri- og potetstappen med salt og kvernet pepper.
Skjær baconet i små biter, grovhakk kapersen, finsnitt vårløken og finhakk hvitløken.
Fres baconet i smøret, la det steke over middels varme til baconet er sprøtt og smøret gyllenbrunt.
Bland inn kapers, vårløk, hvitløk og sitronskall. Tilsett hakket dill rett før servering.
Ha litt olje i en stor og varm stekepanne. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned i pannen. Stek på skinnsiden i ca. 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk. Anrett pent på tallerkener.
Tips
Se også:
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på lørdag