Sender skrei i vei til sushi-landet Japan Skreien går årlig fra Barentshavet til Lofoten og Vesterålen for å gyte. Nå skal den også yte i Japan. Men sjømatanalytiker tror det blir vanskelig å gjøre skreien til den nye laksen. Av Kari Anne Skoglund
Sju sjukt gode torskeretter Ta eit lite hopp ut av matvanane dine. Prøv torsken på nye måtar. Risotto, wok, suppe med karri eller herlege sausar. Berre å ta for seg. Av Ingvill Bjorland
Posjert torsk i fløtesaus med pepperrot og dill Å posjere betyr bare at man trekker fisken i rikelig med varmt vann, uten at den skal koke. Fløtesausen er enkel, men med mye smak.
Skrei med urtesmør og syltet gulrot I perioden januar – april er skreien i sesong, og det må så klart utnyttes. Skrei og torsk kan med fordel serveres med litt smaksrikt tilbehør, og her spiller urtesmøret en viktig rolle.
Torsk med tomat og basilikum Torsk lages med cherrytomater, hvitløk og basilikum. Familien Johnsen fra Tromsø serverer fisken med potetmos.
Fiskesuppe fra bunnen Den viktigste ingrediensen i fiskesuppen er buljongen, den tar litt tid å lage, men det smakfulle resultatet er vel verdt det.
Fiskegrateng med sopp og krabbe Gratengen inneholder selvfølgelig fisk, men Jonathan Romano gjør en tvist og fyller på med sopp og krabbe. Dessuten er det godt med grønnsaker i sausen. Gled deg til en annerledes fiskegrateng.
Fransk fiskegryte I denne retten er det en del hakking og forberedelser. Men når du er ferdig med forberedelsene, er det den beste fiskesuppen du noen gang har laget på så kort tid.
Våre mest populære middagar Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland
Taco med hjertesalat, kylling, avokadomos og hjemmelaget tacokrydder Lag tacokrydderet selv! Da har du full kontroll over ingrediensene og kan bestemme hvor sterk blandingen skal være. Lars Erik Vesterdal serverer taco på hjertesalatblad med kylling, mango og avokadomos.
Tomatbruschetta Brødskiver med en enkel tomatsalat med tomater i mange farger, mozzarella, hvitløk, basilikum og salte sitroner.
Vafler på norsk og svensk Når en australier kommer til Skandinavia oppdager han at vafler er en spesialitet. Men vaflene er ikke like i Norge og Sverige. Her er Adam Liaws oppskrifter på norske og svenske vafler.
Hasselbackpoteter med bacon og parmesan De bakes i ovnen, og tilbehøret er bacon og ost. Men det er ikke vanlige bakte poteter denne gangen. Hasselbackpoteter skjæres i tynne skiver for å bli både møre og sprø på en gang.