Neslesuppe med posjerte egg Vårens første grønne skudd på neslene blir til nydelig grønn suppe. Få med deg hvordan du superenkelt lager posjerte egg.
Neslelefser med neslepesto og gulbeter Vårgrønne neslewraps fylt med neslepesto, gulbeter, hvit geitost og pinjekjerner.
Neslepulver Neslepulver er en god måte å forvandle ugress til noe sunt. Neslepulver inneholder mye jern, kalium, kalsium og magnesium.
Makrell med brennesle, ramsløk og asparges Vårlig fiskerett med nordiske ingredienser og frisk smak av ramsløk og sitron.
Neslesuppe med regnbueørret Lett gravet regnbueørret blir dekket med melkeskum og serveres med neslesuppe. Melkeskummet har fått smak av hvitløk. Neslesuppen blir ekstra grønn og fin med spinatblader.
Teblanding med norske blader Te av tørket brennesle, løvetann og bjørkeblader blir helt gjennom norsk.
Brenneslesuppe Brenneslen er vond å brenne seg på, men knallgod som suppe, og full av nyttige vitaminer! Og du finner den ganske sikkert i en grøftekant i nærheten av der du bor.
Neslepesto med tagliatelle, ristede mandler og hvitløk Tareq Taylor lager pesto på unge nesleblader og løkurt. Det setter god smak på pastaen sammen med hvitløk og chili. Mandlene gir litt ekstra å tygge på.
Salat med råmarinert laks og sommerens grønnsaker – Bedre midtsommermat enn dette går det ikke an å lage, sier kokken Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen. Han deler oppskriften på salat med laks, eple, reddiker, stangselleri og agurk.
Rask chili sin carne med cashewrømme Alle elsker mexikansk, og denne gryteretten er perfekt hverdagsmat. Charlotte Nilsens oppskrift på plantebasert chili sin carne er rask og enkel.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Kantarelltoast Kantarell kalles skogens gull, og den får skinne på en ristet brødskive med løk, pepperrot og rømme. Det hele toppes med spekeskinke og urter.
Lammeboller i kremet tomatsaus Koriander, spisskummen, ingefær, hvitløk, korianderfrø og bladpersille. Det er mye god smak i oppskriften på lammeboller i tomatsaus fra Lise Finckenhagen.
Mazarin med sitron- og hylleblomstkrem En klassisk saftig mazarin med ekte konditorkrem og friske bær setter prikken over i-en på Tareq Taylors bryllupsmeny.