Slik gjør du
Neslelefser
Vask og rens neslene godt. Kjør neslene i en blender sammen med vannet til en jevn krem.
Bland sammen mel, salt og tørrgjær. Hvis du bruker fersk gjær skal den blandes med neslekremen.
Bland sammen resten av ingrediensene til en smidig deig. Sett deigen til heving i cirka en time eller til den er blitt dobbelt så stor.
Del deigen i biter som er litt større enn golfballer. Kjevle dem til runde kaker, cirka 2 millimeter tykke.
Stek lefsene på begge sider i en varm og tørr stekepanne etter hvert som du kjevler dem ut.
Fyll dem med neslepesto, råkost av gulbete, geitost, pinjekjerner og litt karse og rull sammen.
Neslepesto
Vask og rens neslene godt. Kok opp vann og ha neslene i vannet i cirka 30 sekunder. Skyll dem med en gang i kaldt vann.
Press ut alt vannet og legg dem i en blender sammen med de andre ingrediensene. Kjør til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Oppbevares mørkt og kaldt, holder seg i cirka 3-5 dager i kjøleskap.
Råkost av gulbeter
Skrell og riv gulbetene på et rivjern. Press over sitronsaft. Bland sammen.
Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT