Risotto med asparges og brennesler

Tareq Taylor bruker Vialone Nano-ris til sin risotto. Den har små, runde riskorn.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Risotto med asparges og brennesler

De nye bladene fra brenneslene bruker Tareq Taylor i en risotto sammen med asparges. Retten serveres med små tomater og bladpersille.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok opp vann og legg i neslebladene. La bladene ligge i vannet i ca. 30 sekunder. Ta neslene ut av vannet. Ta vare på vannet, det er dette som er neslebuljongen.

Finhakk løk og hvitløk. Skjær asparges i centimeterstore biter. Finhakk neslene.

Fres løk og hvitløk i 2 ss smør. Ha i risen. Rør godt, det skal ikke ta farge.

Når risen har blitt litt gjennomskinnelig heller du på vinen og lar det koke i omtrent ett minutt.

Spe med neslebuljong, litt om gangen, og hold det småkokende mens du rører hele tiden. Når risen er al dente, myk med en spenstig kjerne, (avhengig av rissorten tar det 18-20 minutter), er det på tide å tilsette asparges og nesler.

Tilsett revet parmesan. Smak til med hvitvinseddik eller sitronsaft og rør om. Bland inn resten av smøret og salt litt, hvis det trengs. Ta gjerne noen runder med pepperkvernen.

Serveres med tomater og bladpersille.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT