Grønn neslesuppe med posjert egg i en suppeskål

Sunn og grønn brenneslesuppe servert med posjert egg.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Neslesuppe med posjerte egg

Vårens første grønne skudd på neslene blir til nydelig grønn suppe. Få med deg hvordan du superenkelt lager posjerte egg.

Slik gjør du

Neslesuppe

Vask og rens neslene godt.

Smelt smør i en gryte og visp det sammen med hvetemelet. Spe litt etter litt med buljongen og visp ut melet mellom hver runde så det ikke blir klumper. La det koke i cirka 5 minutter.

Hakk gressløken og tilsett i suppen sammen med brenneslene. La det koke i cirka 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kjør suppen i en blender. Serveres med posjert egg.

Posjerte egg

Knekk eggene i en bolle og slå over eddiken. La eggene ligge i eddiken i cirka 10 minutter. Kok opp vann i en gryte og ha i salt.

Hell alle eggene på en gang ned i vannet. Skru ned varmen så vannet så vidt koker. La eggene syde i cirka 3 minutter.

Løft ut eggene med en hullskje og server dem med det samme.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT