Hummus Hummus kan spises alene, til nybakt brød eller som en ekstra smak til middagen. Hummus er nydelig som tilbehør til kylling og lam.
Falafel Friterte boller laget på kikerter er vanlig vegetarmat fra Midt-Østen. Mohammed Zaghmout serverer dem til «Festen etter fasten».
Bli med på matfest etter fasten Festmat står på menyen når fasten nå er over. Denne gang løfter vi fram arabiske nytelser. Og du er invitert – til live-programmet «Festen etter fasten». Av Ingvill Bjorland og Siri Bjelland Berven
Fasta betyr også mykje god mat Millionar av menneske over heile verda har starta ramadan. Men når sola går ned, då kjem den vedunderlege «fastematen» på bordet. – Festmat for oss alle. Av Ingvill Bjorland
Fargerik fest for smaksløkene Klar for en skikkelig matfest? La deg rive med, og prøv deg på smakfull mat fra andre deler av verden med oppskriftene fra «Festen etter fasten». Av Ingvill Bjorland
Frisk og fristende myntete Ekte myntete er supergodt og sykt sunt. Den har blitt drukket i hundrevis av år og er like populær i dag. Ikke bare er den deilig, den er direkte god for helsa.
Lettvint baklava Søtt, sprøtt og syndig. Baklava er en av verdens mest populære kaker, og kan betegnes som nasjonalkake i mange land i Midtøsten.
Libanesisk fattoush Frisk og fargerik Fattoush-salat. Fattoush betyr «bondesalat». Denne fargeklatten består av grønnsaker, frukt og pitabrød. Og kanskje blir du kjent med det syrlige og viktige krydderet sumak for første gang.
Supertynn Club sandwich Et klassisk smørbrød i sin beste utgave, med alle smaker i hver eneste bit. Til lunsj eller som en kveldsrett – prøv Strömsös supertynne club sandwich!
Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer Svinekoteletter, blåmuggost og varme plommer er en god kombinasjon. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Nydelige lammeskanker Mens lammeskankene godgjør seg i ovnen har du tid til å dekke bord og forberede festen. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.
Tilslørte plommer Tilslørte bondepiker lages vanligvis med eplekompott. I denne oppskriften med plommekompott krydrer Lise Finckenhagen plommene med vanilje, kanel og kardemomme.
Lun epleterte Lise Finckenhagen lager tertebunnen først, før hun fyller den med norske, syrlige epler som har kost seg i smør, sukker og vanilje.