Forlovelseskringler (Fortaes) Mange av dessertene i Ladin-området, nord i Italia stammer fra Østerrike. Friterte donuts og strudel er tilgjengelig i mange varianter. Et vakkert eksempel er fortaes, en dessert som tradisjonelt tilberedes på forlovelsesfest.
Risotto Parmigiano I et lite vertshus på landet oppleves det moderne italienske kjøkken. Her serveres en kremet risotto direkte fra en uthult parmesanost.
Ingefærglasert, grilla svineknoke I Zugliano, som ligger i Veneto i Italia, er det hvert år folkefest når en jury skal avgjøre hvilken svinerett som er den beste. Dette er en vinneroppskrift fra konkurransen.
Bagna Cauda – hvitløksdipp med ansjos Omreisende selgere brakte ansjosen til Oksitania, som ligger mellom Frankrike og Italia – og slik blei denne sausen født.
Brigaskisk pasta med ostesaus På begge sider av den fransk-italienske grensa bor et folk som kalles Tera Brigasca. Denne pastaen er nasjonalretten der.
Ostegratinert polenta med maissaus Bo Hagström fortsetter sine kulinariske reiser i Italia. Denne gangen har han lett etter spor etter fulanernes matkultur. Denne retten lages over åpen ild i TV-serien Solens mat.
Grissini, italienske brødpinner Italienske grissini er godt tilbehør til suppe. Deigen til brødpinnene kan smaksettes med for eksempel rosmarin eller salvie.
Assado Catia Solari driver et gammelt vertshus noen mil fra Genova. Bo Hagström treffer henne i TV-serien Solens mat.
Salte, spicy mandler Sprø, salte og litt sterke mandler er snacks de fleste har vanskelig for å la stå i fred. I denne oppskriften kan du velge mellom kajennepepper, chili og røykt paprika.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Bygg- og kikertsalat Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.
Kylling med gulrot, ramsløk og bukkehornsfrø Hele kyllingen blir brukt i Tareq Taylors oppskrift med gulrot, ramsløk og knutekål. Det kokes fond av kyllingskroget som blir til nydelig saus.
Rabarbrasmuldrepai med bringebær, ingefær og vanilje Når vi skal feire vår og sommer er rabarbra en selvsagt ingrediens. Lise Finckenhagen lager mørdeig til paibunnen og smuldredeig til lokket. Og mellom de to lagene blander hun rabarbra, bringebær, ingefær og vaniljefrø.
Asparges med skinke og hollandés Asparges og hollandéssaus passer ypperlig sammen. Lise Finckenhagen serverer asparges med saus og noen skiver god spekeskinke.