NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Urtegnocchi med pecorinokrem
Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Urtegnocchi med pecorinokrem

Urtegnocchi med pecorinokrem er en vårrett. Den lages på den tiden det vokser løvetann og nesler i naturen.

Slik gjør du

Forvell urtene eller den friske spinaten et par minutter i saltet vann. Kjør det i mikseren, og la vannet renne godt av etterpå.

Rør ricotta med egg, revet parmesan og griljermel. Bland inn de grønne bladene. Ha litt mel på et skjærebrett. Form en porsjon deig til en rull, ca. 25 mm i diameter. Skjær 4 cm lange biter. Ha 5-6 biter av gangen i knapt kokende vann. Når gnocchiene flyter opp tas de over i en smurt langpanne.

Dryss med revet parmesan og stek i ovnen i 5-6 min. Serveres med pecorinokrem.

Pecorinokrem
Riv pecorinoosten og hell i en mikser.

Kok opp fløte med olivenolje. Hell kokende fløte i mikseren og kjør i 3-4 minutter til kremen er glatt. La den avkjøles.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Bo Hagström i TV-serien Solens mat/SVT