Assado
Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Assado

Catia Solari driver et gammelt vertshus noen mil fra Genova. Bo Hagström treffer henne i TV-serien Solens mat.

Slik gjør du

Skjær løk, gulrøtter og selleri i store biter og legg i bunnen av en langpanne eller ildfast form sammen med noen kvister friske urter og laurbærblad. Drypp med olivenolje. Putt hvitløk inn i kjøttet. Tilsett salt og pepper. Legg kjøttet over grønnsakene og dekk med resten av urtene og sitron skåret i 2 cm tykke skiver.

Sett inn i ovnen ved 140 °C. Spe med halvparten av vinen etter 20 minutter. Snu steken etter 1 time og spe med resten av vinen. Etter enda en time, snu steken igjen og tynn ut med kalvefond og stek enda en time til steken har fått fin farge.

La steken hvile et kvarter. Skjær den i 2 cm tykke skiver og server med potetmos, brokkoli, sitronskiver og sjy.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Solens mat/SVT