Pesce all'anconitana

Bo Hagström får fersk fisk og skalldyr fra Adriaterhavet i Solens mat.

Foto: Per Anders Rudelius / SVT

Sprøstekt fisk og skalldyr

Bo Hagström har besøkt den lille landsbyen Portonovo sør for Ancona. Han har med seg oppskriften på pesce all'anconitana – fisk og skalldyr med brødsmuler – i TV-serien Solens mat.

Slik gjør du

Rens fisken, rødspetten skrapes på den mørke siden. Kok blåskjellene og ta dem ut av skjellene. Skjær blekkspruten i små biter. Vend fisk og sjømat i olivenolje. Tilsett salt og pepper. Bland strøkavring/griljermel med finhakket persille og revet sitronskall. Panere fisken og skalldyrene. Stek fisk og sjømat i olivenolje slik at alt blir gyllent og sprøtt. Legg opp på håndklær slik at overflødig olje blir absorbert.

Tørk av pannen og hell i ny olje. Legg på en hel chilipepper og hele hvitløksfedd og stek sammen med brødsmuler til de er gyllenbrune og sprø. Ta opp brødsmulene med hullsleiv og la dem renne av på tørkepapir Tilsett salt og pepper.

Server sjømaten med brødsmuler og sitronbåter.

Kilde: Solens mat/SVT