Passato di fave con scampi

- Når man har ferske råvarer vil man bevare fargen. Man tilsetter bønnene kokende vann og koker opp raskt, sier kokken Achille Pinna i Solens mat.

Foto: Per Anders Rudelius / SVT

Passato di fave con scampi

Bønnesuppe med sjøkreps eller kongereker. Achille Pinna serverer den med nykvernet pepper. Og han har litt ekstra pepper på kanten av suppeskålen, så man kan få med litt ekstra pepper hvis man vil.

Slik gjør du

Stek løk og timian i olje over middels varme. Løken skal mykne uten å bli brent. Fjern timiankvisten. Tilsett bønner, rør til alle bønnene er blitt blanke av olje. Hell over vannet, la de ferske bønner småkoke i ca 15 minutter, forkokte Cannellini ca 5 min. Plukk opp noen hele bønner til garnityr. Ta gryten av varmen, tilsett basilikum og bland til en smidig masse med stavmikseren. Sil suppen gjennom en sil.

Skrell sjøkrepsene. Legg til et helt skrelt fedd hvitløk og fennikelfrø i en stekepanne med litt olivenolje. Varm opp og stek krepsene i 20 sekunder på hver side.

Slå opp suppen i boller og legg sjøkreps i suppen.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Solens mat