NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Nachos med sorte bønner, grønnkål og rødkål

Nachos med ostesaus laget med blomkål og cashewnøtter.

Foto: Kenn Ole Moen

Nachos med sorte bønner, grønnkål og rødkål

Vegankokken Richard Nystad lager nachos med rester fra tacoen. Her får du også oppskriften på tacoblandingen som lages med sorte bønner, rødløk, rødkål og grønnkål. For ekstra smak tilsettes kaffegrut og kakaopulver i tillegg til tacokrydderet.

Slik gjør du

Cashewostesaus

Kok opp blomkål, cashewnøtter, hvitløk og laurbærblad i en liten kasserolle

Kjør alt deretter i blender med litt av kokevannet og krydder. Tilsett plantemelk til ønsket konsistens.

Nachos

Forvarm ovnen til 180 °C.

Finhakk løk og stek sammen tacokrydder, kaffegrut og kakaopulver i varm jernpanne i 2–3 minutter.

Tilsett sorte bønner, grovhakket rødkål og grønnkål og stek i 3–4 minutter.

Bruk en ildfast form eller en dyp støpejernspanne. Legg ett lag med nachos og topp med halvparten av den stekte tacoblandingen, cherrytomater og halvparten av cashewostesausen

Gjenta prosessen med nytt lag nachos og topp med resten av ingrediensene. Avslutt med cashewostesaus på toppen. Bakes i ovnen i 8–10 minutter.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj» på NRK P1