Laster innhold, vennligst vent..
Gratinert løksuppe

Løksuppe med en ristet brødskive, gratinert ost og salvie.

Foto: Richard Nystad

Gratinert løksuppe

Suppe med flere sorter løk. Richard Nystad bruker gul og rød løk, purreløk og hvitløk i løksuppen.

Slik gjør du

Skjær all løk i strimler. Ha litt olje i en gryte eller jerngryte, tilsett all løk og krydder. Stek løken i noen minutter og la det småputre under lokk i 20–25 min til den er blitt karamellisert.

Tilsett 1 liter varm, nesten kokende buljong. Smak til med salt, pepper og litt syre. Bruk sitronsaft eller eplesidereddik.

Ha suppen i skåler som tåler varme. Legg ristet landbrød oppå suppen og topp med revet ost. Gratiner under grill i 2–5 minutter. Pass på, dette går fort.

Pynt suppen med litt salvie eller fersk bladpersille.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj» på NRK P1