Gratinert løksuppe

Løksuppe med en ristet brødskive, gratinert ost og salvie.

Foto: Richard Nystad

Gratinert løksuppe

Trenger du noe godt og varmende? Da er hjemmelaget løksuppe et perfekt valg. Du kan bruke flere sorter løk, og Richard Nystad bruker gul og rød løk, purreløk og hvitløk i løksuppen.

Slik gjør du

Skjær all løk i strimler. Ha litt olje i en gryte eller jerngryte, tilsett all løk og krydder. Stek løken i noen minutter og la det småputre under lokk i 20–25 min til den er blitt karamellisert.

Tilsett 1 liter varm, nesten kokende buljong. Smak til med salt, pepper og litt syre. Bruk sitronsaft eller eplesidereddik.

Ha suppen i skåler som tåler varme. Legg ristet landbrød oppå suppen og topp med revet ost. Gratiner under grill i 2–5 minutter. Pass på, dette går fort.

Pynt suppen med litt salvie eller fersk bladpersille.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj» på NRK P1