Dampkokt sei med ramsløk

Dampkokt sei med ramsløk og grønnsaker.

Foto: Jesper Kirkeby Brevik / NRK

Sei innpakket i ramsløk

Heine Totland er gjest i Førkveld. Han lager mat sammen med Hanne Frosta, og da handler det om sjømat. Sei innpakket i ramsløk kan lages i vanlig stekeovn eller i en dampkoker.

Slik gjør du

I stekeovn
Grønnsakene vaskes og skrelles. Kuttes opp i strimler, ca. 4 cm x 2 mm

Fisken fileteres og renskjæres for bein.
Legg grønnsakene i midten av bakepapiret. Ha på en ts smør, legg på ramsløkblader, legg fisken oppå. Ha godt med salt på fisken. Legg en ts smør på toppen.

Pakk alt godt inn, som et seil. Fiskepakkene bakes i ovn på 200 °C i 15-20, min avhengig av tykkelsen på fisken.

Kan serveres med brød, flatbrød eller poteter. Eller en frisk salat.

I matdamper
Samme som over, men fisken er uten bakepapir.
Fisken legges i en skål og settes i 2. etasje i dampmaskinen. Mandelpoteter eller andre små poteter legges i nederste etasje. Grønnsaker i strimler i øverste etasje.

Obs: Grønnsaker som er kuttet i tynne strimler behøver kun å dampes med de siste 5 minuttene.

Tips

Sei pakket i bakepapir

Bakepapiret pakkes tett før seien settes i ovnen.

Foto: Jesper Kirkeby Brevik / NRK

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Se også: Oppskrifter fra gjester i Førkveld

Kilde: Hanne Frosta og Heine Totland i TV-serien Førkveld