Haemul pajeon

Haemul pajeon, koreanske pannekaker med vårløk og skalldyr, representerer det sunne, sammensatte, gode måltidet.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Haemul pajeon

Yeoyong Son viser oss hvordan vi lager koreansk sjømatpannekake med vårløk, blåskjell, reker og blekksprut. Hun lager haemul pajeon sammen med Hanne Frosta i Førkveld.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

I en stor bolle blandes mel og vann. Ha i 2 egg og rør godt, så det blir en glatt røre. Ha i hakket blåskjell, reker og blekksprut.

Skjær vårløken to på langs. (Eller i fire hvis løkene har store hoder). Skjær strimler på langs i 5–10 cm lange strimler. Sett løken til side.

Skjær rød chili i lengderetningen, fjern frøene og hakk dem. Ha chilien i røren.

Varm en stor stekepanne og ha i olje. Før du begynner å steke, tilsettes oppskåret vårløk i røren.
Ha en liten øse røre på stekepannen og la den spre seg ut som en pannekake. Stek i 2–3 minutter på den ene siden, eller til bunnen er lett brun. Snu den og stek den andre siden. Trykk hardt ned med en stekespade så pannekaken får kontakt med pannen.

Bruk olje på stekepannen for hver gang du har på ny røre. Tørk av pannen med kjøkkenpapir hvis bunnen blir for klissete. Stek pannekakene ferdig.

Bland sammen ingrediensene til sausen. Bruk sausen til å dyppe biter av sjømatpannekakene i.

Skjær pannekakene i 6–8 firkantede stykker eller i trekanter, som du skjærer en pai. Haemul pajeon er best når den serveres med en gang.

Tips

Flere oppskrifter: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Yeoyong Son i Førkveld