NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Oksefilet og salat med blåmuggostdressing

I Førkveld brukte de Hanne Frostas ingredienser. I marinaden er det eddik laget på flamsk øl, ramsløk og bjørkeolje. I stedet for pepper brukes mjødurt. Gorgonzola ble byttet ut med Selbu Blå i dressingen og Kraftkar fra Tingvollost drysset over.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Oksefilet og salat med gorgonzoladressing

Hanne Frosta og Christer Berens lager en velsmakende forrett eller smårett som består av oksefilet med god marinade og dressing med blåmuggost.

Slik gjør du

Oksefilet
Del kjøttet på langs så du får to halve smale fileter, og krydre dem godt med
salt og pepper. Brun de to bitene på høy varme til de får en fin stekeskorpe. De skal være rå inni.

Legg filetene i marinaden, og la dem hvile til de blir helt avkjølt.

Skjær opp i halvcentimeters tykke skiver. Bruk din aller skarpeste kniv til dette. Legg opp skivene på en tallerken, og hell over marinaden. Sett det hele i kjøleskapet en halvtimes tid.

Salat
Vask og rens salaten. Tørk salaten godt, ellers fester seg ikke oljen seg. Bruk en salatslynge. Vend inn oljen, ha på litt salt og pepper.

Gorgonzoladressing
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og sett i kjøleskapet.

Servering
Legg opp salat på et serveringsfat, og fordel oksefileten over. Smuldre resten av roqueforten, og strø den over. Øs over dressing. Strø over ristede pinjekjerner.

Tips

Christer Berens anbefaler rosevin til kald og rå oksefilet. Hanne Frosta byr på alkoholfri eplesaft med kirsebær og blåbær. Hun har også brygget juleøl, med granskudd.

Flere oppskrifter: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Christer Berens i Førkveld