Slik gjør du
Oksefilet
Del kjøttet på langs så du får to halve smale fileter, og krydre dem godt med
salt og pepper. Brun de to bitene på høy varme til de får en fin stekeskorpe. De skal være rå inni.
Legg filetene i marinaden, og la dem hvile til de blir helt avkjølt.
Skjær opp i halvcentimeters tykke skiver. Bruk din aller skarpeste kniv til dette. Legg opp skivene på en tallerken, og hell over marinaden. Sett det hele i kjøleskapet en halvtimes tid.
Salat
Vask og rens salaten. Tørk salaten godt, ellers fester seg ikke oljen seg. Bruk en salatslynge. Vend inn oljen, ha på litt salt og pepper.
Gorgonzoladressing
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og sett i kjøleskapet.
Servering
Legg opp salat på et serveringsfat, og fordel oksefileten over. Smuldre resten av roqueforten, og strø den over. Øs over dressing. Strø over ristede pinjekjerner.
Tips
Christer Berens anbefaler rosevin til kald og rå oksefilet. Hanne Frosta byr på alkoholfri eplesaft med kirsebær og blåbær. Hun har også brygget juleøl, med granskudd.
Flere oppskrifter: