Slik gjør du
Brun fileten i nøytral olje på høy varme, flytt den over i form. Først nå skal den ha rikelig med salt og pepper.
Ha smøret i pannen, skumme sammen med urter, salt og pepper (kan godt ha litt hvitløk i også). Smøret helles over fileten. Fileten settes i ovnen på 160 °C til kjøttet har fått en temperatur på 55 °C (ca. 30 - 40 min).
Poteter skjæres i skiver på omtrent fem millimeter tykkelse, og kokes i omtrent åtte minutter. Gulrøtter skrelles og skråkuttes, og kokes i cirka seks min. Favabønnene renses, skåldes i lettsaltet vann i to minutter. Bønnene legges i kaldt vann, og det siste «skinnet» fjernes.
Eplene skjæres i terninger. Ha dem sammen med to desiliter eplemost i en kjele, og kok i to til tre minutter.
Crème fraîche blandes med eplemost, salt, pepper og litt kajennepepper. Dette vendes inn i potetene når de er ferdig kokt og vannet fjernet. Bland inn gulrøtter og favabønner.
La fileten hvile i ti minutter før den rulles i skinken og stekes til 58-59 °C i panne på relativt høy varme.
Fileten kan hvile i fem minutter. Anrett poteter og grønnsaker, skjær fileten i skiver/stykker og legg tre skiver på hver tallerken. Pynt med ertekarse eller frisk timian.
Tips
Skinken kan eventuelt smøres med finhakket persille/urter før fileten rulles inn. Ha finhakkede persille/urter sammen med litt smør i en panne/kasserolle på middels varme i ett til to minutter.