Tre ulike eggerører på tre hvite tallerkener: Amerikansk, fransk og Gordon Ramsay's.

Hemmeligheten er ofte å la eggerøren få god tid. Gi den en kremet konsistens, og den blir stjernen på frokostbordet.

Foto: Jakob Snedevig / DR

Eggerøre på tre måter – amerikansk, fransk og à la Gordon Ramsay

Eggerøre kan du nyte til helgefrokosten, sammen med spekemat eller servert som tilbehør på et lekkert koldtbord. De finnes i utallige varianter. Bli inspirert og lag din egen.

Slik gjør du

Amerikansk eggerøre – «diner style»

Smelt smøret i pannen. Når det er «bruset av», tilsett de sammenpiskede eggene. Skrap pannen på kryss og tvers med en slikkepott til større flak samler seg.

Gordon Ramsays eggerøre

Pisk eggene i en teflonpanne.

Tilsett det kalde smøret skåret i mindre terninger.

Legg eggene over middels varme. Rør med en gummispatel mens du flytter kjelen av og på varmen. Når eggerøren begynner å samle seg, har du i en skje crème fraîche.

Smak til med salt og pepper. Server på toast med et dryss gressløk.

Fransk eggerøre

Pisk eggene sammen i en bolle som tåler varme. Sett bollen over vannbad og visp jevnlig.

Når det begynner å tykne tilsetter du smøret i små terninger, så fløte – og smaker til med salt og pepper. Pisk til eggene er myke, men fortsatt halvtflytende.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat»/DR