Laster innhold, vennligst vent..
Mors hønsefrikassé

Hønsefrikassé med gulrøtter, purre, sellerirot og løk.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Mors hønsefrikassé

Lars Erik Vesterdal lager middag sånn som mor gjorde det. Mat gir minner. Og ingenting er bedre enn når det er gode minner om en deilig middag med hel høne, gode grønnsaker og frikassésaus.

Slik gjør du

Kok høna i en gryte med to liter vann, en gulrot, en halv løk, et par purreløkblader og en teskje salt i cirka to timer. Litt avhengig av størrelsen på høna, men når kjøttet slipper beinet er den ferdig.

Sil kraften og kok den opp. Tilsett terninger av gulrot, selleri, løk og purre. La dette koke i cirka 10 minutter mens du renser kjøttet av høna. Bland mel og melk sammen i et glass. Hell blandingen i kraften mens du rører godt. Kraften må koke mens du sper, da unngår du klumper i frikasseen.

Vend inn kjøttet i gryta og smak til dette med salt og nykvernet sort pepper. Serveres med nykokte mandelpoteter.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj»/NRK P1