Fiskekaker med remulade og rugbrød

Fennikel, gulrot, blomkål og syltet agurk gjør susen i remuladen, den serveres på toppen av fiskekakene.

Foto: Tellus Works Television AS

Fiskekaker med remulade og rugbrød

I Smaken av Danmark får vi oppskriften på hjemmelagde fiskekaker. De serveres enkelt på en skive rugbrød med en frisk remulade på.

Slik gjør du

Torskefileten puttes i en kjøttkvern (evt. kjøkkenmaskin) og hakkes grovt. Ha over i en skål og rør fiskemassen seig sammen med salt. Egg, mel og fløte tilsettes litt av gangen. Rør godt rundt til farsen har en passende konsistens.

Gulrot og potet skrelles og rives på et fint rivjern. Press væsken ut av grønnsakene, og bland det tørre inn i farsen. Til sist tilsettes hakket dill og pepper.

La farsen hvile i kjøleskap i ca 30 min før den stekes i halvparten smør og halvparten olje.

Remulade

Grønnsakene renses og skylles. Det ytterste av blomkålen rives på den grove siden av rivjernet og legges i en skål. Resten av blomkålen (hele kan brukes) og grønnsakene skjæres ut i terninger på ca. ½ x ½ cm.

Ha i en gryte sammen med olje, salt, pepper, rørsukker og eddik. Dampes lett møre under lokk i 3-4 min. Rør rundt et par ganger underveis. Trekk kjelen av varmen og avkjøl.

Lag majonesen mens grønnsakene avkjøles.

Majones til remuladen
Eggeplommer, sennep, eddik, salt og pepper piskes hvitt med miksmaster.

Når plommene er klare, piskes oljen langsomt i en tynn stråle slik at majonesen ikke skiller seg. Når all oljen er tilsatt justeres smaken med litt salt, pepper og en skvett eddik.

De bakte grønnsakene, revet blomkål og hakket syltet agurk vendes i majonesen og til slutt tilsettes hakket kjørvel.

Tips

  • Når farsen røres seig med salt binder den væsken bedre og skiller seg ikke så lett.
  • Det er også viktig at alle ingrediensene har samme temperatur. Så holder den bedre sammen.
  • Det er viktig å ha tålmodighet ved steking av fiskekakene slik at de får en flott stekeskorpe før de snus. Dermed holder fiskekaken bedre på struktur og fasthet, og du får et bedre sluttresultat.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer