Sangria Sangria er Spanias sommerdrikk nummer en. Den kalde rødvinsdrikken passer perfekt til en varm dag. Men pass på – den kan godt være lumsk ...
Spanske kjøttboller – albondigas Albondigas er en del av spansk tapas. Det er rett og slett små runde kjøttboller og de finnes i forskjellige utgaver i hele verden. I denne oppskriften er bollene krydret med sterk chorizopølse og serveres i en kraftig tomatsaus.
Patatas bravas Patatas bravas er en av de mest alminnelige spanske tapas. Men det gjør dem ikke mindre velsmakende. Paprikasausen er den som vanligvis serveres til, men potetene kan også serveres med en god aioli – eller begge deler.
Paella mixta Paella stammer fra Valencia i Spania. Der er det sterke tradisjoner rundt ingredienser og tilberedning. I den klassiske oppskriften brukes kylling, kanin og snegler. Blanding av kjøtt og skalldyr aksepteres ikke. Her er oppskriften på en paella mixta, som de fleste kjenner, og selv om den ikke er den originale, så smaker den fantastisk.
Spansk mandelterte – torta de Santiago Torta de Santiago er en mandelterte som stammer fra Galicia i den nordvestlige delen av Spania. Den skal pyntes med melis drysset over malen til Cruz de Santiago eller et jacobskors. Man kan finne bilder av det på nettet. Kaken kan enten nytes som den er, med en kopp kaffe eller for eksempel med sherryis.
Kyllinglevermousse Danskene kaller den fjærkrelevermousse og brødrene Price sier det er en av de enkleste forrettene de vet om. Kyllinglever kan erstattes med andelever, hvis det er å få tak i. Det vil absolutt ikke gjøre moussen dårligere.
Terrin av svineskank med karamelliserte sjalottløk En terrin er en slags postei med gelé rundt. Denne terrinen med svinekjøtt er ikke stekt i ovnen, men stivner i formen, nærmest som en sylte.
Paté de campagne Denne klassiske pateen en av de mest vanlige i Frankrike. Den smaker godt med bare et par cornichoner og litt godt brød. Men prøv selleriremuladen til, den løfter måltidet et par hakk.
Lakseterrin Denne lakseterrinen fungerer godt som en lett forrett servert med godt brød og en liten finstrimlet salat.