Mormors rabarbra- og jordbærkrem

Mormors rabarbra- og jordbærkrem bakes i ovnen, da blir det mer smak.

Foto: SVT

Mormors rabarbra- og jordbærkrem

Niklas Ekstedt presenterer oppskrifter der du lager alt fra grunnen. Ingen tilsetningsstoffer, bare rene råvarer. Jordbærene er søte, de gjør at du trenger mindre sukker i rabarbrakremen.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 175 °C.
Skrell og skjær rabarbrastilkene ttil centimeter-tykke skiver og vend dem i sukker og potetmel.

Skjær jordbærene i skiver og bland dem med rabarbraen i en ildfast form.
Skrap frøene ut av en halv vaniljestang og rør frøene sammen med med rabarbra og
jordbær.

Slå på vann og eventuelt hvitvin. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stekes i ovnen i en time. Mos deretter til en krem med gaffel.

Kok melk og fløte og skrap frøene av andre halvdel av vaniljestangen inn i melken. Rør om og ta vaniljemelken av varmen.

Server kremen sammen med vaniljemelken.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat