Mini pavlova med jordbæris

Små pavlovaer med jordbæris og friske jordbær.

Foto: Rubicon / NRK

Minipavlova med jordbæris

En liten pavlova til hver av gjestene i barnebursdagen. Den serveres med hjemmelaget jordbæris og bær.

Slik gjør du

Jordbæris

Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljefrøene og de delte vaniljestengene. La det trekke i 20 minutter. Fjern vaniljestengene.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Visp melk- og fløteblandingen inn i eggedosisen, og varm alt opp til 80 grader til iskremblandingen tykner. Sil iskremblandingen og avkjøl.

Kjør jordbærene i en food processor. Bland jordbærene med iskremblandingen.

Kjør jordbærisblandingen i en ismaskin.

Minipavlova

Sørg for at bolle og visp er helt rene og fri for fett.

Pisk eggehvitene stive med saltet, til det dannes myke topper. Tilsett sukker litt etter litt. Ha i maisenna og eddik til slutt.

Bre marengsen utover bakepapir på en stekeplate. Lag en grop i midten av hver med baksiden av en skje. Her skal det bli plass til isen.

Stekes midt i ovnen på varmluft, først på 180 grader i 5 minutter. Senk så temperaturen til 150 grader og stek videre i ca.60-65 minutter.

Avkjøles på stekeplaten.

Legg på is, bær og frukt etter ønske når pavlovaene er avkjølt.

Kilde: Familien Vauger i TV-serien «Familiekokkene»