Slik gjør du
Jordbæris
Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljefrøene og de delte vaniljestengene. La det trekke i 20 minutter. Fjern vaniljestengene.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Visp melk- og fløteblandingen inn i eggedosisen, og varm alt opp til 80 grader til iskremblandingen tykner. Sil iskremblandingen og avkjøl.
Kjør jordbærene i en food processor. Bland jordbærene med iskremblandingen.
Kjør jordbærisblandingen i en ismaskin.
Minipavlova
Sørg for at bolle og visp er helt rene og fri for fett.
Pisk eggehvitene stive med saltet, til det dannes myke topper. Tilsett sukker litt etter litt. Ha i maisenna og eddik til slutt.
Bre marengsen utover bakepapir på en stekeplate. Lag en grop i midten av hver med baksiden av en skje. Her skal det bli plass til isen.
Stekes midt i ovnen på varmluft, først på 180 grader i 5 minutter. Senk så temperaturen til 150 grader og stek videre i ca.60-65 minutter.
Avkjøles på stekeplaten.
Legg på is, bær og frukt etter ønske når pavlovaene er avkjølt.