Marsipanbrød med pistasj, rom og rosin

Du kan forme marsipanen som du vil. Her er den laget i stenger, trukket med sjokolade og skåret på skrå.

Foto: Rune Lind / NRK

Marsipanbrød med pistasj, rom og rosin

Denne gangen har Lise Finckenhagen valgt pistasjnøtter, rom og rosiner til marsipanen. Men du kan velge mye annet. Andre nøtter, annen type alkohol eller ikke alkohol i det hele tatt.

Slik gjør du

Del rosinene i mindre biter. Ha rosinene over i en liten bolle og tilsett rom. La det ligge til væsken har trukket inn i rosinene.

Legg til side noen pistasjnøtter til pynt. Hakk resten grovt og kna det inn i marsipanen sammen med de rosinene som har ligget i rom. Lag 4 marsipanbrød eller trill små kuler av marsipanen.

Pensle marsipanbrødene med smeltet sjokolade eller dypp kulene. Pynt gjerne med pistasj.

Oppbevares kaldt.

Mye annet godt kan blandes inn marsipanen. Alt ifra knuste "Non stop" til pærelikør.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen