Marengsmumier

Marengsmumier med svarte øyne av sukkerperler eller svart melisglasur klare for halloween.

Foto: Marit Hegle

Marengsmumier

Det skal ikke mye til, bare marengs sprøytet ut i sikksakk og svarte sukkerperler til øyne, så har du de perfekte mumiene til halloweenfeiringen.

Slik gjør du

Bland 150 gram sukker med vannet i en kjele. Kok opp på medium varme til det når 116 grader. Det er viktig at du ikke rører i kjelen mens vannet koker, da kan sukkeret krystallisere seg. Hvis du ikke har et termometer som tåler så høye temperaturer, kan du se på sukkeret når det har fått riktig temperatur. Når sukkerlaken koker med store, seige bobler som holder formen lenge, har sukkeret nådd rett temperatur.

Mens sukkerlaken koker opp, pisker du eggehvitene på medium hastighet til de begynner å danne skum. Da tilsetter du gradvis 25 gram sukker mens du fortsetter å piske. Pisk videre til massen begynner å bli stiv.

Når sukkerlaken er varm nok helles den sakte i marengsen, mens du visper på medium hastighet. Hell sukkerlaken i en tynn stråle midt i marengsen uten å treffe vispen. Pisk i cirka 10 minutter på lav hastighet til massen er romtemperert.

Fyll marengsen i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt ut mumier på et bakepapirkledd stekebrett. Sprøyt ut marengsen i sikksakkmønster til mumiene når ønsket størrelse.

Stekes på 80 grader varmluft i cirka 2 timer. Det er viktig å bruke såpass lav temperatur for at marengsen skal bli gjennomstekt, samtidig som den holder seg helt hvit.

Når marengsen er ferdig stekt kan du lage øyne med svarte sukkerperler eller litt svart melisglasur.

Oppbevares i tett boks i romtemperatur til de skal spises, der holder de seg i 2 uker.

Tips

Marengsbølgene er klare for å bli mumier, bare de får svarte øyne.

Marengsmumier
Foto: Marit Hegle

Kilde: Marit Hegle