Slik gjør du
Del lutefisken i porsjonsstykker og beregn to gode biter per person.
Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en langpanne eller på et ildfast fat. Dryss over godt med fingersalt, og la fisken ligge med saltet i 20–30 minutter. Dette gjør den fastere.
Dekk formene med aluminiumsfolie og sett lutefisken i varm ovn, 200 grader, i cirka 30 minutter, avhengig av tykkelsen.
Kok opp erter med litt vann og en klype salt. Hell av vannet, og kjør ertene sammen med 50 gram smør i en hurtigmikser. Det skal bli en jevn puré. Ha ertepureen tilbake i kasserollen, smak til med salt og pepper og hold pureen varm.
Skjær chorizo og aprikos i små biter. Fres pølsebitene i olivenolje, og la det syde slik at pølsen gir fra seg både smak og farge. Tilsett aprikos og 50 gram smør, og la det syde videre i et par minutter. Tilsett hakket gressløk rett før servering.
Server lutefisken rykende varm med grønn ertepuré, chorizosmør og kokte poteter.
Tips
Flere oppskrifter: «Jacobsen» og «Jacobsen på lørdag»