Lavendeltrøfler med et dryss av salt og lavendelblomster.

Sjokoladetrøfler kan smaksettes på mange måter. Her er det brukt lavendelblomster og litt salt.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Lavendeltrøfler

– Lavendel og sjokolade er en fantastisk smakskombinasjon, sier Alexandra De Paoli. I denne oppskriften bruker hun tørkede lavendelblomster. De gir en elegant smak som minner om England og afternoon tea.

Slik gjør du

Kle en form med bakepapir.

Finhakk sjokoladen.

Hell fløte over lavendelblomstene i en gryte og la den nesten koke opp. Ta gryten av varmen og la den stå og trekke i 5 minutter. Sil av lavendelblomstene i en finmasket sil. Press fløten godt ut av blomstene.

Smelt sjokoladen på lav varme i vannbad. Varm opp lavendelfløten igjen til den nesten koker.

Hell fløten over sjokoladen og rør godt til sjokoladen smelter. Tilsett honning og rør til en blank røre. Hell alt over i den papirkledde formen. La det stå i kjøleskapet i cirka 3 timer, til røren har stivnet.

Skjær opp i ruter på 3x3 cm med en skarp kniv. Legg rutene på et fat med bakepapir. Strø tre lavendelblomster og litt flaksalt på hver rute.

Tips

Sjokolade inneholder antioksidanter, kalium, magnesium og aminosyren tryptofan som stimulerer kroppens produksjon av serotonin.

Serotonin får oss til å kjenne oss lykkelige. Det er altså ingen myte at vi blir glade av sjokolade.

Lavendel er beroligende og gir oss ro. Derfor passer lavendeltrøfler perfekt for den som føler seg litt stresset og urolig.

Kilde: Alexandra de Paoli i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE