Kylling på ølboks

Kyllingen er fylt med urter og tres ned på en halvfull ølboks før den settes på grillen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Kylling på ølboks

Lise Finckenhagen griller kylling på indirekte varme på grillen. Det tar tid, men så blir det veldig godt også.

Slik gjør du

Skyll kyllingen godt med kaldt vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir.

Drikk halve ølboksen, klipp av toppen og fyll boksen med friske urter.

Gni kyllingen inn med olivenolje og krydre godt med salt og pepper, både innvendig og utvendig.

Tre kyllingen over boksen slik at den kan grilles stående "på sine egne ben". Grill kyllingen over indirekte varme under lokk i ca. 45 minutter – 1 time.

Tips

Se også: Lises grilltips

Se også: «Jacobsen»

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag