Kremet ostekake

Kjeksbunn, to lag ostekrem og to lag sukkerbrød. Det skjuler seg jordbær mellom lagene.

Foto: Marit Hegle

Kremet ostekake

Denne ostekaken er en kombinasjon av bløtkake og ostekake, og gir deg det beste fra to verdener.

Slik gjør du

Sukkerbrød

Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland sammen hvetemel og potetmel, og sikt dette inn i eggedosisen. Rør forsiktig melblandingen sammen med eggedosisen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig, men sørg for alt er godt blandet.

Legg et bakepapir i bunnen av en rund kakeform på 24 centimeter. For å få helt rette jevne kanter pleier jeg ikke å smøre sidene i formen. Fordel røren i formen, og stek kaken i cirka 30 minutter på brett midt i ovnen. Avkjøl kaken på rist.

Når kaken er helt avkjølt skjærer du kaken løs fra kakeformen med en skarp kniv som du fører langs innsiden av kakeformen.

Kjeksbunn

Knus kjeksene i en food processor eller ved å legge kjeksene i en plastpose og rulle en kjevle over til de er helt finknuste. Smelt smøret i en kjele, og bland smør og kjekssmuler sammen.

Kle innsiden av en kakeform på 24 centimeter med bakepapir, både i bunnen og på sidene. Fordel kjeksblandingen jevnt i formen. Sett kakeformen i kjøleskap mens du lager kremen.

Ostekrem

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Del jordbærene i små biter, cirka 1x1 centimeter.

Del sukkerbrødet i to lag.

Pisk 2,5 desiliter kremfløte og melis til en bløt krem. Pisk sammen vaniljekrem og kremost til du har en jevn blanding.

Varm opp 0,5 desiliter kremfløte i en kjele til den begynner å ryke. Klem vannet ut av gelatinplatene, og løs dem opp i den varme fløten.

Mens du visper i vaniljekrem- og kremostblandingen på medium hastighet i en elektrisk mikser, heller du sakte oppi fløte- og gelatinblandingen til alt er godt blandet. Rør forsiktig inn den piskede kremen til slutt.

Fordel halvparten av ostekremen over kjeksbunnen. Fordel så halvparten av de oppkuttede jordbærene over ostekremen og press dem godt ned i kremen.

Legg så på den ene av de to sukkerbrødbunnene med snittflaten opp. Dynk bunnen med 0,5 desiliter melk eller juice. Fordel over resten av ostekremen, og resten av de oppkuttede bærene. Snu den siste kakebunnen opp ned og dynk snittflaten med 0,5 desiliter melk eller juice. Snu bunnen tilbake slik at den dynkede delen havner ned mot bærene. Sett kaken i kjøleskap i minst 30 minutter, slik at den får sette seg.

Visp 2 desiliter kremfløte til en bløt krem. Fjern kaken fra formen og plasser den på et pent fat. Smør krem utover kaken slik at den blir jevn langs kanten og på toppen. Du skal skimte kaken gjennom kremen.

Pynt kaken med friske bær, noen grovhakkede nøtter og gjerne noen friske blomster fra hagen, hvis du har det tilgjengelig.

Kilde: Marit Hegle