Kokt oksetunge på lefse med sennep og rødbeter

Smør lefse med rømme og sennep og legg på oksetunge, rødbeter og vårløk.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Kokt oksetunge på lefse med sennep og rødbeter

Kokt med julekrydder og skåret i tynne skiver blir oksetunge til lekkert pålegg.

Slik gjør du

Kok opp tungen i vannet tilsatt alt krydderet og saltet. La den trekke på 85-90 grader til skinnet slipper kjøttet. (2-3 timer – avhengig av størrelsen).

Når den er ferdig drar du forsiktig av skinnet og skjærer tynne skiver. Legg skivene på ei god lefse sammen med sennep, litt rømme, rødbeter og finkuttet vårløk.

Lefsen kan godt byttes ut med flatbrød hvis man ønsker det.

Tips

Kokt oksetunge på lefse med sennep og rødbeter
Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Kilde: Lars Erik Vesterdal