Laster innhold, vennligst vent..
Bodil Nordjore lager ribberull

FARGERIK RULL: Ribberull med ny vri har en annen smak og andre farger enn den tradisjonelle rullen. (Video: Britt Boyesen)

Ribberull med ny vri

Noen vil ha det tradisjonelle, mens andre vil gjerne ha noe nytt til jul. Bodil Nordjore har basilikum, rosmarin, chili, ingefær og koriander i ribberullen.

Slik gjør du

Fordel basilikumblader og rosmarin over hele kjøttstykket. Finhakk chilien og rasp den ferske ingefæren. Riv over koriander. Press hvitløken. Alt dette skal du strø over stykket samt pepper og salt.

Alternativet til den ferske chilien, ingefæren, korianderen og hvitløken er å kjøpe dette på tube. Det er en type urtepasta som er å få kjøpt i flere butikker. Da legger du små klatter med disse urtene jevnt over kjøttstykket.

Så ruller du kjøttstykket stramt sammen. Bind bomullshyssing godt rundt så det beholder fasongen.

Stek rullen i 4–5 timer. Start med 120 grader, øk til 150 grader etter et par timer, og slutt med 170 grader den siste timen.

Denne rullen kan du både servere til middag og bruke som pålegg.

Tips

Slik «bretter du ut» kjøttstykket:

Du skal «brette ut» kjøttstykket etter å ha delt det i tre, men uten å ha skåret det opp i tre deler. Begynn i den ene enden og skjær deg bort, men bare nesten bort til enden av stykket. La det være igjen en centimeter. Legg deretter kniven under denne «bretten», rett over svoren, og skjær bort til den andre enden av kjøttstykket. Da er det tre deler som henger sammen.

Hvis bretten er veldig ujevn, kan du skjære den fint til. De kjøttstykkene du skjærer bort, legger du andre steder på rullen der det kanskje er litt ujevnt.

Deretter krydrer du hele kjøttstykket jevnt og fint før du ruller det stramt sammen slik at svoren dekker yttersiden av rullen.

Kilde: Bodil Nordjore/Britt Boyesen (NRK)